Comunicador audiovisual & documentary lover: about me.

I post stuff about documentary, interactive, video, media and a bit of everything I'm interested in.

Blog written in english, catalan and spanish.
Recent Tweets @albertmarch
Posts I Like
Who I Follow
Posts tagged "cc"

Aquesta setmana passada va tenir lloc el BccN, el festival de cinema Creative Commons de Barcelona. Durant l’última jornada del festival vam tenir l’oportunitat de veure dues grans propostes presentades pels seus directors: El espectáculo d’Erika Sànchez i Xavier Esteban, i 15M: “Excelente.Revulsivo. Importante” de Stéphane M. Grueso.

Del primer projecte, a partir d’un encàrrec als directors per a documentar l’estància d’un grup de nens saharauis a Barcelona durant l’estiu amb les seves famílies d’acollida, sorgeix “una experiència poètica com a evocació d’un territori i una manera de ser i de viure” i es pot gaudir online del seu teaser: 

Mentre que el documental de Grueso sobre la seva visió del moviment 15M a partir de la seva experiència personal ja es pot veure online de forma completa. El mateix director animava a remesclar i reinterpretar la seva obra en total consonància amb la llicència de distribució copyleft del film:

Un festival BccN que ja ha arribat a la seva quarta edició i que ha assolit la seva internacionalització amb el lema Copia aquest festival amb llicència Atribució - No Comercial - Compartir Igual. És a dir que “el propi festival es pot descarregar, copiar, i modificar per part d’associacions d’arreu del món”. En el context actual i amb aquest nou escenari de distribució de l’obra fílmica podem augurar un llarg recorregut a iniciatives d’aquesta naturalesa. Llarga vida, doncs, al BccN i fins a la propera edició.

Interferències és una pel·lícula de ficció creative commons estrenada als cinemes i a Internet que reflexiona sobre la crisi global i posa nom als seus responsables. Dirigida per Pablo Zareceansky i produïda per Quepo i ODG és una experiència molt recomanable en els temps que corren per entendre on som i el per què. 

Podeu consultar més informació del projecte a la web www.interferencies.cc.

"Our system of law doesn’t acknowledge the derivative nature of creativity. Instead, ideas are regarded as property, as unique and original lots with distinct boundaries. But ideas aren’t so tidy. They’re layered, they’re interwoven, they’re tangled. And when the system conflicts with the reality… the system starts to fail."

A must see work. To watch the other parts of “Everything is a Remix” you can visit the blog about the project.

yorokobumag:

Everything is a Remix Part 4 (by Kirby Ferguson)

Everything Is A Remix: THE MATRIX

By robgwilson.com & everythingisaremix.

Other posts about this amazing project:

via equiserre

¡Copiad, malditos! es un documental sobre los nuevos retos éticos y morales sobre la propiedad intelectual que plantea la revolución digital. Es el primer documental que emite TVE con licencia Creative Commons”.

S’estrena el diumenge 17 d’abril (22h, La 2) i serà el primer documental descarregable de RTVE.es: